You have searched the archives for 'iphone'.

Wonderbra decoder: πώς λειτουργεί

Published by Petrakeas in Internet, Videos - No comments

wonderbra-soundbeam

Θα έχετε δει φαντάζομαι τη sexy καμπάνια της Wonderbra. Βλέπετε αυτό το βίντεο, ενώ παράλληλα έχετε στο iPhone/android σας το “decoder” app της καμπάνιας (κατεβάστε το εδώ και εδώ). Το “μαγικό” της υπόθεσης είναι ότι ενώ παίζει το βίντεο στον υπολογιστή σας, η εφαρμογεί συγχρονίζεται “μαγικά” με αυτό και δείχνει το μυστικό της Αντριάνα… Ώρα να αποκαλύψουμε το μυστικό της.. καμπάνιας.

Ο τρόπος που γίνεται αυτός ο συγχρονισμός είναι μέσω του ήχου. Στο βίντεο (το οποίο αναπαράγεται στον υπολογιστή) υπάρχουν υψήσυχνα σήματα (τα οποία μπορείτε μετά βίας να ακούσετε) τα οποία έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μεταφέρουν πληροφορία. Το κινητό σας αναλύει τον ήχο που ακούει με το μικρόφωνό του και εντοπίζει τα σήματα και καταφέρνει να μάθει ποιο σημείο του video βλέπετε. Έτσι προβάλει το ανάλογο υλικό και όλα φαίνται συγχρονισμένα.

Τα παραπάνω φαίνονται αν ο ήχος αναλυθεί από το Soundbeam iPhone app. Δείτε το παρακάτω βιντεάκι και προσέξτε στις ψηλές συχνότητες (στα δεξιά) 2 spikes που ανβοκατεβαίνουν: αυτή είναι η πληροφορία! Κατεβάστε το Soundbeam από εδώ.

Airplay: παίξε μουσική και βίντεο από το iPhone στο PC σου

Published by Petrakeas in Multimedia, Software - 1 comment

IMG_0979

Το AirPlay είναι το apple proprietary ισοδύναμο του DLNA . Το τελευταίο ήδη υποστηρίζεται από πληθώρα τηλεοράσεων και ηλ. συσκευών, αλλά το AirPlay λόγω της Apple υποστηρίζεται επίσημα μόνο από Apple προϊόντα: AppleTV, iTunes. Με το AirPlay μπορείτε να παίξετε ένα μουσικό κομμάτι ή ένα βίντεο η μια φωτογραφία που υπάρχει στο iPhone σας, στον υπολογιστή σας  ή σε κάποιο  AppleTV (το τελευταίο είναι ο “επίσημος” τρόπος λειτουργίας). Επίσης μπορεί μια συσκευή (πχ iphone) να χειρίζεται μουσική/βίντεο που υπάρχουν σε μια άλλη συσκευή (iTunes library)  και να τα αναπαράγει στην τελευταία ή και σε μια τρίτη συσκευή (AppleTV)!

Αυτό που μας ενδιαφέρει στο συγκεκριμένο post είναι οι συσκευές που λειτουργούν ως “host”. Δηλαδή συσκευές οι οποίες έχουν ηχεία/οθόνη και μπορείτε να τις “αναγκάεσετε” να παίξουν δεδομένα που έχετε στο iPhone σας (ή που βρίσκονται σε άλλη AirPlay συσκευή). Για να γίνω πιο κατανοητός θα δώσω μερικά παραδείγματα:

  • από το photo app του iPhone θα μπορείτε να παίξετε ένα βίντεο που τραβήξατε, στην οθόνη του υπολογιστή σας
  • από το music app του iPhone θα μπορείτε να αναπαράγεται ένα τραγούδι από τα ηχεία του υπολογιστή σας
  • από ένα radio app (πχ TuneIn radio) γίνεται να “στείλετε” τον ήχο στο PC σας και αν ακουστεί από τα ηχεία του

Ενδιαφέρον ε; Για να καταφέρετε τα παραπάνω υπάρχουν διάφοροι τρόποι και μάλιστα πολύ εύκολοι. Για να το κάνετε το PC σας (είτε έχει windows/linux/mac), εγκαταστήστε το XBMC και ενεργοποιήστε τη λήψη AirPlay content. Όσο το XBMC είναι ανοιχτό και βρίσκεται στο ίδιο wifi δίκτυο με το iPhone σας, τα apps που υποστηρίζουν AirPlay (πχ YouTube, Photos app κλπ) θα εμφανίζουν ένα τριγωνικό εικονίδιο δίπλα στα play,pause,stop. Από εκεί θα επιλέξετε το XBMC και πλέον η αναπαραγωγή θα γίνεται στην οθόνη του υπολογιστή σας.

Ωστόσο το XBMC δεν υποστηρίζει mirroring και επίσης δεν κατάφερα να του στείλω μουσική.

Ειδικά για τη μουσική υπάρχει μαι εφαρμογή για Windows, το Shairport4w. Απλά το ανοίγετε και όπως πριν στο iPhone σας εμφανίζεται το τριγωνάκι όταν είστε σε app που παίζει μουσική. Έτσι ο ήχος θα ακούγεται από το PC σας.

Αν για παράδειγμα είστε σε ένα σπίτι και θέλετε να παίξετε μουσική από το iPhone χωρίς να κάνετε sync κλπ, η λύση είναι η παραπάνω! Αν θέλετε να δείξετε το 1080p βίντεο που τραβήξατε με την κάμερα του iPhone4S χωρίς πρώτα να το κάνετε copy, απλά εγκαταστήστε το XBMC και παίξτε το!!

Link to micropost

Anagramma app with english dictionary for iphone

Published by Petrakeas - No comments

κατοπα, πουανατ, μααλκια = αποκτά, ανάτυπο, καλάμια. Βρες όλους τους αναγραμματισμούς με το Ανάγραμμα app

Πλέον το “Anagramma” επιστρέφει αναγραμματισμούς ελληνικών αλλά και αγγλικών λέξεων από το iPhone σας! Κατεβάστε το δωρεάν.

360 Panorama app

Published by Petrakeas in Software, Videos - No comments

rHHs9e_crop

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) panorama App για iPhone και iPad. Επιτρέπει τη δημιουργία πανοραμικών σκηνών τις οποίες μπορείτε να τις δείτε μέσα από το app, ή το browser αν τις κάνετε share. Υπάρχει και η επιλογή να γίνουν “flatten” σαν απλές φωτό.

Αυτό που είναι πιο εντυπωσιακό και δυστυχώς πρέπει να το δείτε από κοντά για να πειστείτε, είναι το πόσο ρεαλιστικά προβάλλεται το πανόραμα στην οθόνη του iPhone με τη βοήθεια του γυροσκοπίου. Το iPhone δρα σαν ένα “παράθυρο” στον κόσμο της φωτό και για να δείτε “γύρω σας”, πρέπει να στρέψετε το iPhone στην αντίστοιχη κατεύθυνση: πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά. Η απόκριση είναι τόσο γρήγορη που αν κάποιος δεν ξέρει ότι “βλέπει” ένα πανόραμα, θα νομίζει ότι είναι απλά ανοιχτή η κάμερα.. (true story!!! ).

Ρίξτε μια ματιά στην εφαρμογή. Ακολουθεί ένα “interactive” πανόραμα που έβγαλα με το app.

Soundbeam updates

Published by stelabouras in Software, Tech - No comments

Photo-28-3-12-19-04-31

Quick update / cross post από το Evil Window Dog blog: Φτάνουμε σε ένα αρκετά καλό σημείο για την νέα έκδοση του πρώτου iPhone app μας, Soundbeam, που θα προσθέτει κάποια χρήσιμα χαρακτηριστικά, οπότε είπαμε να κάνουμε ένα behind the scenes video με την διαδικασία δημιουργίας του interface σε ένα σύντομο video! Η αναφορά επίσης της εφαρμογής από το Beautiful Pixels είναι κάτι που μας έδωσε ένα αρκετά καλό σημάδι ότι είμαστε on the right path!

Ανάγραμμα app: αναγραμματισμοί λέξης

Published by Petrakeas in Software - 1 comment

anagramma1

Σήμερα, βγήκε στο App Store το δεύτερο iPhone app του Evil Window Dog (του indie iOS studio που ιδρύσαμε με το Στέλιο) και ακούει στο όνομα “Ανάγραμμα

Ο σκοπός του απλός: Εμφανίζει όλους τους αναγραμματισμούς μια λέξης, η οποία μπορεί να αποτελείται ακόμη και απο μπερδεμένα γράμματα. Μπορείτε πχ να εισάγετε “απροσεγ” και να πάρετε τον αναγραμματισμό “απεργός” και “παγερός”.

Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το AppStore. Ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμο!

Mac Os X Lion: εκνευριστικά στοιχεία

Published by Petrakeas in Software - 2 comments

macosxlion

Άργησα, αλλά έβαλα τελικά το Lion. Γενικά μου άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις, αλλά έχει μερικά στοιχεία τα οποία έρχονται σε αντίθεση με την εμμονή στην τελειότητα που “καταλογίζεται” στην Apple. Θα ξεκινήσω να τα αναλύω παρακάτω.

H Apple έχει την τάση να μπαίνει σε χώρους που έχουν μπει όλοι οι άλλοι και να ταράσει τα νερά με τη δική της προσέγγιση. Στο Lion έβαλε full screen στα apps… Και η προσέγγιση διαφέρει από αυτό που έχετε συνηθίσει σε Windows και Linux. Ωστόσο έχει ένα πολύ βασικό πρόβλημα. Αν έχετε περισσότερες από μία οθόνες και βάλετε ένα app σε fullscreen, τότε αυτό πάει στην κύρια οθόνη και οι υπόλοιπες δε δείχνουν τίποτα… Πιστέψτε με, αν έχεις πάνω από μία οθόνες, θέλεις να δείχνουν κάτι… Ένα άλλο πρόβλημα εμφανίζεται  αν πχ θέλεις να βάλεις fullscreen to Quick Time για να δεις ένα βίντεο. Όπως καταλάβατε, θα πάει στην κύρια οθόνη. Υπάρχει βέβαια ένα workaround (πρέπει να πληρώστε)

Στο Lion μπήκαν καμιά 7 νέα gestures στο trackpad, τα οποία δουλεύουν αρκετά καλά και ένα σημαντικό ποσοστό από αυτά είναι χρήσιμο. Ωστόσο αφαιρέθηκε το καλύτερο gesture που είχε βγάλει ποτέ η Apple. Στο Snow Leopard μπορούσες να κάνεις swipe left/right με 3 δάχτυλα και να πας μπρος/πίσω σε Chrome/finder/Xcode κλπ. Αυτό το feature μου έλειπε πραγματικά όταν καθόμουν σε Windows. Πλέον, (guess what) είναι απενεργοποιημένο από default. Ευτυχώς από τα settings, μπορεί να ενεργοποιηθεί.

Το email app έγινε αρκετά καλό (και θα ήταν καλύτερο αν μπορούσε να είναι full screen στη μία οθόνη και οι άλλες να δείχνουν κάτι.. ). Έχει conversation view. Ωστόσο τι είδους συζήτηση είναι, αν βλέπεις μόνο τα emails που σου έστειλαν και δε συμπεριλαμβάνονται αυτά που έστειλες εσύ; Ευτυχώς από τα preferences του mail, ενεργοποιείται και αυτό. Κάτι που δε βρήκα ακόμα πώς γίνεται (και μου λείπει από το Snow Leopard) είναι αν έχω ένα group από contacts, να τους στείλω email. UPDATE: σύμφωνα με αυτό το guide πρέπει να ορίσετε ως default account το “on my mac” και να φτιάξετε εκεί group. Θα προτιμούσα να δούλευε με τα iCloud contacts, γιατί τώρα θα έχω τοπικό αντίγραφο των contacts που θέλω στα groups.

Όταν το macbook δε χρησιμοποιείται, η οθόνη κλασσικά σβήνει αλλά ο υπολογιστής λειτουργεί. Αρκούσε μια κίνηση πάνω στο trackpad και άναβε. Πλέον αυτό δεν αρκεί και απαιτείται να πατηθεί κάποιο πλήκτρο. Περίεργη συμπεριφορά, αλλά ίσως να έχει να κάνει με power saving.

To Xcode μπήκε στο Appstore, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχει τα μειονεκτήματα του sandboxing. Αν είχατε full paths για βιβλιοθήκες στο /Developers πρέπει να τα διορθώστε. Επίσης δε συμπεριλαμβάνονται όλες οι βιβλιοθήκες και τα utilities, οπότε πρέπει να τις κατεβάσετε extra όταν τις χρειάζεστε. Τρόμαξα όταν δεν έκανε compile το Soundbeam στο Xcode 4.3 . Το θετικό με το Xcode στο Appstore θα είναι τα delta updates.

Επίσης είναι λίγο ξενέρωμα να μην υπάρχει το Photo Stream, αφού ανήκει στο iCloud. Πρέπει να πληρώσετε πρώτα το iLife για να λειτουργήσει μέσα από το iPhoto. Στα Windows είναι δωρεάν. Από τη στιγμή που κάποιος έχει πληρώσει ένα iPhone και ένα macbook , θα έλεγα ότι δικαιούται να έχει αυτό το feature for free..

H Apple ξανάγραψε το implementation του SMB, αλλά εξακολουθεί να κρασάρει όλο το λειτουργικό αν ο απομακρυσμένος Samba Server βγει offline απότομα. Δε τη λες ωραία συμπεριφορά για το πιο “εξελιγμένο” λειτουργικό του πλανήτη…

Πολλά από αυτά που είπα δε θα αλλάξουν στο Mac Os X Cougar γιατί δεν είναι λάθη, αλλά πολιτική της apple. Ελπίζω τις επόμενες μέρες να μη βρω κάτι άλλο!

PS. Ένα χρήσιμο προγραμματάκι που επιτρέπει τα apps να κάνουν πραγματικό maximize ή να πιάνουν τη μισή οθόνη (όπως στα windows) είναι το Cinch. Ρίξτε μια ματιά.

BT.601 and BT.709 compatibility benchmark

Published by Petrakeas in Software - 13 comments

wmplayer-2012-02-27-00-01-37-97

The world of video is so complicated that you have to be very careful in order to produce a compressed video file that looks as close to the original as possible when reproduced. Many aspects can vary such as framerate, progressive vs interlaced, resolution, pixel aspect ratio, full ( 0 – 255) or limited luma  range (16 – 235). As if these were not enough, I recently learned the hard way that color coefficients of a video are not always the same. This means that a video can be displayed differently depending on the color space that will be used in decoding.

Without getting into much detail, 2 main color spaces exist noways for video: BT.601 and BT.709 . If a video is encoded using one of them and then decoded with the other, a slight color shift will occur (see the post’s image that is split into 3 rows). Most people may not even notice it, but areas with blue and green colors will be more affected and if you want your video to be reproduced the way you mastered it, you have to take some things into consideration.

You may wonder, how the decoder/TV will know which color space to use.. There are some ways but not all software/hardware behaves the same. That’s why I made this benchmark, testing video editing applications like Adobe Suite, Sony Vegas, video players and many decoders suck as windows media player, quick time on a mac, Adobe Flash player, VLCXBMC and browsers with mp4 playback capabilities such as chrome and safari. If you are curious about their behavior read below!

Read more

Soundbeam, ένας παλμογράφος για το κινητό σας

Published by stelabouras in General, Software, Tech, Videos - 1 comment

screenshot21

Yep, έχουμε αραιώσει τα posts τελευταία, αλλά υπάρχει λόγος: Τους τελευταίους μήνες αφιερώνουμε αρκετό από τον ελεύθερό μας χρόνο (και κάποιες φορές όλο) σε κάτι νέο που δημιουργήσαμε!

Εγώ και ο Πέτρος αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα indie iOS development studio που το ονομάσαμε Evil Window Dog, κάτω από το οποίο κυκλοφορήσαμε ήδη την πρώτη εφαρμογή, το Soundbeam.

Το Soundbeam πρόκειται για έναν παλμογράφο για iOS συσκευές (iPhone, iPod Touch, iPad) με δύο κύρια χαρακτηριστικά: εύκολο χειρισμό και όμορφο σχεδιασμό.

Η εφαρμογή ακούει μέσω του μικροφώνου τους ήχους γύρω σας και τους παρουσιάζει σε μια φωτεινή δέσμη την οποία μπορείτε να παραμετροποιήσετε τόσο με gestures (pan, pinch to zoom) όσο και από τα controls στο δεξί μέρος του interface.

Επίσης το Soundbeam υποστηρίζει την χρήση εξωτερικών συσκευών που μπορούν να συνδεθούν στο line-in του κινητού , απεικονίζοντας το σήμα που παράγουν (δοκιμάστε να συνδέσετε μια ηλεκτρική!).

Αφιερώσαμε (και αφιερώνουμε ακόμη) ατελείωτες ώρες μαζί με τον Στράτο Σιφοστρατουδάκη(τον designer της παρέας) για να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα που να μας ευχαριστεί visually αλλά και στο να κάνουμε τα controls όσο πιο εύκολα γίνονται.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν και ήδη μετράει χιλιάδες downloads! Ελπίζουμε να σας αρέσει και δεν βλέπουμε την ώρα να βγάλουμε στον αέρα και τα νέα features που ετοιμάζουμε!

Δείτε το trailer του Soundbeam παρακάτω!

Greek iOS game scene

Published by stelabouras in Gaming, review - No comments

clockworkbrainpopcorny

Είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα εποχή. Αν και κανείς θα περίμενε λόγω της ύφεσης να υπήρχε το αντίστοιχο αντίκτυπο και στο creative field, γίνεται το ακριβώς ανάποδο: Έλληνες developers και designers δημιουργούν εφαρμογές και υπηρεσίες που στοχεύουν όχι μόνο την μικρή (από όλες τις απόψεις) ελληνική αγορά, αλλά όλον τον κόσμο.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος και γιατί δεν είμαι καλός στις μεγάλες εισαγωγές, ακολουθούν δύο νέα iOS games από Έλληνες developers που μπορούν εύκολα να βρεθούν στο Top 10 όλων των ξένων App Stores. Προσωπικά, είμαι αντιδιαμετρικά αντίθετος με την λογική του “είναι ελληνική εφαρμογή, ας την στηρίξουμε την καημένη”, οπότε όπως φαντάζεστε τα επόμενα δύο games πραγματικά αξίζουν κατά την άποψή μου και δεν θα έγραφα αυτό το post αν δεν τα έπαιζα σχεδόν καθημερινά.
Read more

Sync & browse iPhone – iTunes by folder structure

Published by Petrakeas in Software - No comments

snap701

Μου αρέσει να κάνω browse την audio library με artist, albums κλπ αλλά ταυτόχρονα έχω την τάση να την έχω τακτοποιημένη σε folders με ένα τρόπο που με βολεύει. Στο iTunes όμως η δομή των folders χάνεται. Ωστόσο επιτρέπει να δημιουργήσει κανείς εικονικούς φακέλους ώστε να οργανώσει τις playlists του.

Θα εκμεταλλευτώ αυτό το γεγονός και θα σας δείξω πώς μπορείτε να κάνετε browse τη βιβλιοθήκη σας μέσα από το iTunes με βάση το πώς έχετε  ταξινομημένα τα κομμάτια στο δίσκο (folder structure). Επίσης θα μπορείτε να κάνετε sync με το iPhone πχ τα κομμάτια που βρίσκονται σε κάποιο φάκελο.

Read more