Αν θέλετε να δοκιμάσετε browser-emulation των Windows 1.01, μπορείτε να πάτε στο site JSMachines, που περιέχει emulation για έναν IBM PC Model 5160 με clock speed στα 4.77Mhz, 256Kb RAM και CGA display! Δίνει τη δυνατότητα επίσης προσομοίωσης floppy drive με δισκέτα που περιέχει το VisiCalc, το πρώτο spreadsheet πρόγραμμα!
You have searched the archives for 'mac'.
17Dec 13
Windows v1.01!
Published by ispofacto in Software - No comments
28Feb 13
Files App
Published by Petrakeas in Software - No comments
Δεν ξέρω για σας αλλά δεν είμαι fan του iTunes , του syncing και του default music player του iOS. Μου λείπει η έννοια του file system, γιατί πολλές φορές θέλω απλά να μεταφέρω με εύκολο τρόπο αρχεία πχ pdf, mp3 κλπ και να τα οργανώσω με δικό μου τρόπο και όχι με βάση το ποιο app τα ανοίγει. Λύση στα παραπάνω δίνει το Files App.
Μπορείτε μέσω web interface και drang n drop να μεταφέρετε αρχεία μέσα στην iOS συσκευή σας από τον υπολογιστή. Το app δέχεται αρχεία και από dropbox, camera roll κλπ. Αλλά η βασική ανάγκη που εξυπηρετεί είναι ο εύκολος τρόπος μεταφοράς αρχείων στη συσκευή. Τα αρχεία μπορεί να τα ανοίξει το ίδιο το app ή να κάνει open with άλλα apps. Επίσης έχει ένα συμπαθητικό music player και ένα απίστευτο pdf reader. Το τελευταίο θα μπορούσε να σταθεί από μόνο τους ως app.
Ρίξτε του μια ματιά στο AppStore. Ένα πιo εκτενές review θα βρείτε εδώ.
PS. υποστηρίζει AirPlay, έχει thumbnail και list mode
17Jun 12
Core Graphics in iOS have many capabilities in creating, manipulating and rendering paths. Many developers want to create a path that passes “smoothly” through some given points using bezier curves. This requires that you calculate the control points of the bezier curve yourself, because Core graphics doesn’t have a function to do that.
This is why I have created these functions. They can receive a CGPath (consisting only of straight lines) and produce a smoothed version that consists of bezier curves. The computation of the control points is done automatically and depends on the given “tension” variable. I’d like to mention that these functions can be used in other APIs besides CoreGraphics.
I have added these functions in my “outline calculation” functions. I have updated the demo to make use of both of them separately and in chain (calculate a smoothed version of the outline of a path). Take a look of the demo below!
If you want to use these functions, take a look at my repo at github where the demo and the functions with their documentation reside.
PS. If you want to see these functions in action in a full fledged app, download Soundbeam app
15May 12
Το AirPlay είναι το apple proprietary ισοδύναμο του DLNA . Το τελευταίο ήδη υποστηρίζεται από πληθώρα τηλεοράσεων και ηλ. συσκευών, αλλά το AirPlay λόγω της Apple υποστηρίζεται επίσημα μόνο από Apple προϊόντα: AppleTV, iTunes. Με το AirPlay μπορείτε να παίξετε ένα μουσικό κομμάτι ή ένα βίντεο η μια φωτογραφία που υπάρχει στο iPhone σας, στον υπολογιστή σας ή σε κάποιο AppleTV (το τελευταίο είναι ο “επίσημος” τρόπος λειτουργίας). Επίσης μπορεί μια συσκευή (πχ iphone) να χειρίζεται μουσική/βίντεο που υπάρχουν σε μια άλλη συσκευή (iTunes library) και να τα αναπαράγει στην τελευταία ή και σε μια τρίτη συσκευή (AppleTV)!
Αυτό που μας ενδιαφέρει στο συγκεκριμένο post είναι οι συσκευές που λειτουργούν ως “host”. Δηλαδή συσκευές οι οποίες έχουν ηχεία/οθόνη και μπορείτε να τις “αναγκάεσετε” να παίξουν δεδομένα που έχετε στο iPhone σας (ή που βρίσκονται σε άλλη AirPlay συσκευή). Για να γίνω πιο κατανοητός θα δώσω μερικά παραδείγματα:
- από το photo app του iPhone θα μπορείτε να παίξετε ένα βίντεο που τραβήξατε, στην οθόνη του υπολογιστή σας
- από το music app του iPhone θα μπορείτε να αναπαράγεται ένα τραγούδι από τα ηχεία του υπολογιστή σας
- από ένα radio app (πχ TuneIn radio) γίνεται να “στείλετε” τον ήχο στο PC σας και αν ακουστεί από τα ηχεία του
Ενδιαφέρον ε; Για να καταφέρετε τα παραπάνω υπάρχουν διάφοροι τρόποι και μάλιστα πολύ εύκολοι. Για να το κάνετε το PC σας (είτε έχει windows/linux/mac), εγκαταστήστε το XBMC και ενεργοποιήστε τη λήψη AirPlay content. Όσο το XBMC είναι ανοιχτό και βρίσκεται στο ίδιο wifi δίκτυο με το iPhone σας, τα apps που υποστηρίζουν AirPlay (πχ YouTube, Photos app κλπ) θα εμφανίζουν ένα τριγωνικό εικονίδιο δίπλα στα play,pause,stop. Από εκεί θα επιλέξετε το XBMC και πλέον η αναπαραγωγή θα γίνεται στην οθόνη του υπολογιστή σας.
Ωστόσο το XBMC δεν υποστηρίζει mirroring και επίσης δεν κατάφερα να του στείλω μουσική.
Ειδικά για τη μουσική υπάρχει μαι εφαρμογή για Windows, το Shairport4w. Απλά το ανοίγετε και όπως πριν στο iPhone σας εμφανίζεται το τριγωνάκι όταν είστε σε app που παίζει μουσική. Έτσι ο ήχος θα ακούγεται από το PC σας.
Αν για παράδειγμα είστε σε ένα σπίτι και θέλετε να παίξετε μουσική από το iPhone χωρίς να κάνετε sync κλπ, η λύση είναι η παραπάνω! Αν θέλετε να δείξετε το 1080p βίντεο που τραβήξατε με την κάμερα του iPhone4S χωρίς πρώτα να το κάνετε copy, απλά εγκαταστήστε το XBMC και παίξτε το!!
12Apr 12
Image Viewer για Mac
Published by Petrakeas in Software - No comments
Αν έρχεστε από τον κόσμο των Windows, θα έχετε συνηθίσει όταν ανοίγετε μία εικόνα, να μπορείτε να δείτε την επόμενη και την προηγούμενη. Κλασσικό πρόγραμμα αποτελεί το ACDSee . Στο mac δυστυχώς η μόνη λύση είναι να πατήσετε το space και μετά να κάνετε πλοήγηση με τα βελάκια, αλλά οι δυνατότητες του preview είναι υπερβολικά λίγες.
Ένα πρόγραμμα που έχει τη συμπεριφορά που θα περιμένατε είναι το Sequential και το Xee. Νομίζω ότι δεν υποστηρίζουν color management, αλλά αυτό είναι κάτι που λογικά δε σας ενδιαφέρει… Δοκιμάστε τα ;)
Evolution of the Moon
Published by stelabouras - No comments
Η NASA, μέσω του Lunar Reconnaissance Orbiter, μας προσφέρει ένα αρκετά πιστό animation της ιστορίας της Σελήνης! Είναι να απορεί κανείς πως υπάρχει ακόμη μετά από τόσους βομβαρδισμούς!
Dark Shadows
Published by stelabouras - No comments
Όλοι οι συνήθεις ύποπτοι είναι παρόντες σε αυτή την ταινία: Tim Burton, Johny Depp, Helena Bonham Carter και το κλασσικό μαύρο humor που δεν λείπει από τις ταινίες του φοβερού σκηνοθέτη! Υπομονή μέχρι το καλοκαίρι!
Το παρακάτω video παρουσιάζει την εμπειρία της εκτόξευσης από μια κάμερα ενσωματωμένη πάνω στο προωθητήρα ενός διαστημοπλοίου, το μικρό ταξίδι της στο διάστημα και την προσθαλάσσωσή της λίγη ώρα μετά. Ο ήχος είναι απλά φοβερός.
All Your Devices Can Be Hacked
Published by stelabouras - No comments
The Avengers – Official Trailer
Published by stelabouras - No comments
02Mar 12
Mac Os X Lion: εκνευριστικά στοιχεία
Published by Petrakeas in Software - 2 comments
Άργησα, αλλά έβαλα τελικά το Lion. Γενικά μου άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις, αλλά έχει μερικά στοιχεία τα οποία έρχονται σε αντίθεση με την εμμονή στην τελειότητα που “καταλογίζεται” στην Apple. Θα ξεκινήσω να τα αναλύω παρακάτω.
H Apple έχει την τάση να μπαίνει σε χώρους που έχουν μπει όλοι οι άλλοι και να ταράσει τα νερά με τη δική της προσέγγιση. Στο Lion έβαλε full screen στα apps… Και η προσέγγιση διαφέρει από αυτό που έχετε συνηθίσει σε Windows και Linux. Ωστόσο έχει ένα πολύ βασικό πρόβλημα. Αν έχετε περισσότερες από μία οθόνες και βάλετε ένα app σε fullscreen, τότε αυτό πάει στην κύρια οθόνη και οι υπόλοιπες δε δείχνουν τίποτα… Πιστέψτε με, αν έχεις πάνω από μία οθόνες, θέλεις να δείχνουν κάτι… Ένα άλλο πρόβλημα εμφανίζεται αν πχ θέλεις να βάλεις fullscreen to Quick Time για να δεις ένα βίντεο. Όπως καταλάβατε, θα πάει στην κύρια οθόνη. Υπάρχει βέβαια ένα workaround (πρέπει να πληρώστε)
Στο Lion μπήκαν καμιά 7 νέα gestures στο trackpad, τα οποία δουλεύουν αρκετά καλά και ένα σημαντικό ποσοστό από αυτά είναι χρήσιμο. Ωστόσο αφαιρέθηκε το καλύτερο gesture που είχε βγάλει ποτέ η Apple. Στο Snow Leopard μπορούσες να κάνεις swipe left/right με 3 δάχτυλα και να πας μπρος/πίσω σε Chrome/finder/Xcode κλπ. Αυτό το feature μου έλειπε πραγματικά όταν καθόμουν σε Windows. Πλέον, (guess what) είναι απενεργοποιημένο από default. Ευτυχώς από τα settings, μπορεί να ενεργοποιηθεί.
Το email app έγινε αρκετά καλό (και θα ήταν καλύτερο αν μπορούσε να είναι full screen στη μία οθόνη και οι άλλες να δείχνουν κάτι.. ). Έχει conversation view. Ωστόσο τι είδους συζήτηση είναι, αν βλέπεις μόνο τα emails που σου έστειλαν και δε συμπεριλαμβάνονται αυτά που έστειλες εσύ; Ευτυχώς από τα preferences του mail, ενεργοποιείται και αυτό. Κάτι που δε βρήκα ακόμα πώς γίνεται (και μου λείπει από το Snow Leopard) είναι αν έχω ένα group από contacts, να τους στείλω email. UPDATE: σύμφωνα με αυτό το guide πρέπει να ορίσετε ως default account το “on my mac” και να φτιάξετε εκεί group. Θα προτιμούσα να δούλευε με τα iCloud contacts, γιατί τώρα θα έχω τοπικό αντίγραφο των contacts που θέλω στα groups.
Όταν το macbook δε χρησιμοποιείται, η οθόνη κλασσικά σβήνει αλλά ο υπολογιστής λειτουργεί. Αρκούσε μια κίνηση πάνω στο trackpad και άναβε. Πλέον αυτό δεν αρκεί και απαιτείται να πατηθεί κάποιο πλήκτρο. Περίεργη συμπεριφορά, αλλά ίσως να έχει να κάνει με power saving.
To Xcode μπήκε στο Appstore, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχει τα μειονεκτήματα του sandboxing. Αν είχατε full paths για βιβλιοθήκες στο /Developers πρέπει να τα διορθώστε. Επίσης δε συμπεριλαμβάνονται όλες οι βιβλιοθήκες και τα utilities, οπότε πρέπει να τις κατεβάσετε extra όταν τις χρειάζεστε. Τρόμαξα όταν δεν έκανε compile το Soundbeam στο Xcode 4.3 . Το θετικό με το Xcode στο Appstore θα είναι τα delta updates.
Επίσης είναι λίγο ξενέρωμα να μην υπάρχει το Photo Stream, αφού ανήκει στο iCloud. Πρέπει να πληρώσετε πρώτα το iLife για να λειτουργήσει μέσα από το iPhoto. Στα Windows είναι δωρεάν. Από τη στιγμή που κάποιος έχει πληρώσει ένα iPhone και ένα macbook , θα έλεγα ότι δικαιούται να έχει αυτό το feature for free..
H Apple ξανάγραψε το implementation του SMB, αλλά εξακολουθεί να κρασάρει όλο το λειτουργικό αν ο απομακρυσμένος Samba Server βγει offline απότομα. Δε τη λες ωραία συμπεριφορά για το πιο “εξελιγμένο” λειτουργικό του πλανήτη…
Πολλά από αυτά που είπα δε θα αλλάξουν στο Mac Os X Cougar γιατί δεν είναι λάθη, αλλά πολιτική της apple. Ελπίζω τις επόμενες μέρες να μη βρω κάτι άλλο!
PS. Ένα χρήσιμο προγραμματάκι που επιτρέπει τα apps να κάνουν πραγματικό maximize ή να πιάνουν τη μισή οθόνη (όπως στα windows) είναι το Cinch. Ρίξτε μια ματιά.